Ahad, 13 April 2014

(GAMBAR) Tudung Bawal Gaya Mawar Fizo Omar

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Belum pun reda isu pasal rampasan tudung yang dilakukan pihak Fareeda hingga menerima pelbagai kecaman peminat. Pendapat Cik Siti lah sekarang ramai peniaga pakaian dan tudung yang membawa jenama muslimah tapi harga yang mereka tawarkan memang tak ingat dunia. 

Susah nak cari rekaan muslimah dengan harga sederhana. Kalau ada yang berkenan di hati,  bila tengok harga mahal pulak. Bukan semua orang berkemampuan.

Sebelum ada anak dulu memang Cik Siti selesa bertudung bawal..Tapi sejak ada anak dan timbul fesyen tudung awning ni Cik Siti terus jatuh suka sebab senang..Faham-fahamlah bila ada anak tak ada masa nak pin-pin tudung ni..Bila tudung berawning terus je sarung ke kepala dan siap..

Blogger yunabella.blogspot.com cuba menonjolkan stail tudung bawal yang simple but nice. Nampak  macam tudung yang ada brand pulak. Pemilik blog ni namakan gaya tudung ni , tudung bawal Mawar Fizo Omar. 

Mawar- fizo omar-tudung bawal





Mesti cuba nie:-



mesti ada pin, dan brooch besar, pastikan jarum panjang,jadi senang nak pin .



Guna bawal biasa je, pastu samakan yang depan .


Pandangan dari belakang


Boleh pin kat belakang untuk nampak lagi kemas , tak nak letak pun boleh :)


Start gumpalkan tudung , boleh start dari tengah tudung atau jarak sejengkal macam tu 


Lipat tudung secara menaik 


cuba lipat siap-siap dan terus pin atau pun, buat satu-satu macam dalam gambar 


Bajet lah nak singkat atau labuh. sebab tu kena pin kena panjang

Selesai pin memang akan messy macam ni . Just adjust dan cantikkan lipatan tu


Satukan hujung yang bercabang 


pin kat belakang tudung yang di kemaskan tu 


Siap ! Kalau rasa singkat  boleh turunkan lipatan tu atau jangan pin belakang tudung :)
Rasanya gaya sesuai ni nak pergi mana pun senang dan ringkas .

selamat mencuba ya ;)

Sumber

5 ulasan:

  1. menarik juga style ni. tapi kena pandai buat baru nampak kemas & cantik :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Farrah..kena bnyk praktis rasanya br kemas & cantik

      Padam
  2. cantiknya. nak cuba jugak la :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom la cuba cikcenderawasih..klau brooch besar tu lagi cantik msti nmpk lebih cantik

      Padam
  3. macam menarik jek

    BalasPadam

Google+ Badge

Jom Ikut Blog Ini!

Follow by Email