Jumaat, 9 Mei 2014

The Liebster Award

Liebster Award

Terima kasih anis, atas kesudian tag Cik Siti. Sebagai blogger baru Cik Siti tak berapa paham sangat pun tentang award ni. Tapi Cik Siti akan cuba jawab sebaik mungkin.

1. Why did you start blogging ?
Sahaja untuk suka-suka sambil menambah pendapatan..hehe. Kadang-kadang apa yang Cik Siti baca rasa menarik/berguna Cik Siti suka nak berkongsi dengan orang lain. Jadi blog la platform yang sesuai.

2. What your favourite colour ?
-Tak ada sebab Cik Siti suka banyak warna. 

3. Do you like reading? list fiction book you like.
Suka tapi baca buku fiction tak pernah kut..Kalau baca novel thriller memang Cik Siti suka terutama hasil karya Ramlee Awang Murshid. Masih keliru antara fiction dan thriller.

4. What thing annoyed you much?
Bila internet slow tahap siput sedut dan banyak lagi.

5. You cry when?
- Cik Siti ni ratu air mata tau.Pantang tengok cerita sedih atau baca apa-apa yang sedih mesti menangis punya. Siap menangis tersedu-sedu lagi..(

6.  What do you dislike about blogging?
Setakat ni yang paling tak suka bila ada word verification bila nak komen kat blog lain..hehe

7. How many your current follower now?
Setakat ni baru ada 93 follower. Sesiapa yang belum follow Cik Siti tu sudi-sudikan la follow ye. In Sya Allah akan Cik Siti follow balik. 

8. What your favourite food?
- Tak ada rasanya sebab cik siti makan semua janji sedap dan halal. Tapi Cik Siti tak suka makan ikan yang ada misai tak kira la masak apa pun.hehe

9. Which state are you from?
- Harimau Selatan, Johor

10. What the best place in your state?
Rumah mak ayah Cik Siti la. Agaknya sebab Cik Siti da duduk jauh dari mak ayah jadi bila   sesekali dapat balik kampung memang seronok sangat rasanya. Tapi kat Johor memang banyak tempat/beridah/percutian yang menarik sebenarnya. 

11. When is your birthday?
- 22hb september. Anizz nak bagi hadiah ke?hehe

Anda sporting kan? Kepada yang di tag jangan lupa jawab bila lapang. Tak berani nak tag ramai-ramai.

1. 
http://yanapinkblossom.blogspot.com/
2. http://hazlinnazri.blogspot.com/
3. http://nineteencapri.blogspot.com/
4. http://adarnadzmie.blogspot.com/

5. http://remi86.blogspot.com/
6. http://www.noormalashahar.com.my/
7. http://kalishabanyakcakap.blogspot.com/
8. http://walkstatic.blogspot.com/
9. http://alinmarlini.com/
10. h
ttp://thekreatifketayap.blogspot.com/

Jawab soalan berdasarkan yang ditanya dan mengikut peraturan yang ditetapkan.. 

11 soalan untuk yang di tag pulak :

1.  How did you pick your blog’s name?
2. Which state are you from?
3.  Who you best friend? 
4.  What is your greatest weakness?
5.  How do you handle stress and pressure? 
6.  What are three things you cannot live without?
7. Describe yourself in three words
8. Gold or silver?
9. Best present you got from you lover?
10. Who your lover's dream?
11. Your opinion about my blog?




21 ulasan:

  1. Wah rajin jawap soklan ya ...
    BW sini balas kunjungan CT ..Tq sudi singgah kat blog Akif Imtiyaz ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih sudi berkunjung ..
      smlm dah ditag baru hari ni sempat menjawab.

      Padam
  2. Haha ikan ada misai? xD
    bila masak hilang la misai dia tu haha.. best pula award ni, ada sape2 yg sudi nk tag ke? :P

    BalasPadam
  3. wah... bestnye... blh share2.. =)

    BalasPadam
  4. terima kasih sudi tag kak lin. bila2 masa senang, akak jawab soalan tu..
    i follow u :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih,
      puas hati sngt2 dgn jawapan sis

      Padam
  5. Thankss tag, nanti sy jwb k :)

    BalasPadam
  6. thanxx a lot cik siti sudi jawab soalan anis.. :) tak makan ikan bermisai??hihi.. kelaka taw cik siti nie.,..hihi.. ehem horoskop kite same kot..libra kan? dekat dh dengan bfday anis tu..hihi.. org johor mesti pandai masak nasi ambang kan? yummy! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. cik siti berbintang virgo la anis..
      nasi ambang cik siti tau mkn je..hehe

      Padam
  7. Sama cam Cikna xtau just buat ape yg patut & faham je......;-)

    BalasPadam
  8. cik siti, sha dah jawab. thanks ^^

    http://kalishabanyakcakap.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-saling-berkenalan.html

    BalasPadam
  9. Thanks for tagging me ! will answer it later ya ^^ :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih..nnti dah jawab letak link kt sini ye Cla ..

      Padam
  10. thanks sebab tag kita. kita pun tak suka kalau ade word verification kat komen.. leceh nau.. tp bila entry tu menarik..nak gak komen even ade word verification... haha

    BalasPadam
  11. TQ Cik Siti sebab sudi tag saya. INsyaallah, ada kelapangan nanti sy reply k... Big thanks.
    *Singgah sambil menabung mr.nuff (^^,)

    BalasPadam

Google+ Badge

Jom Ikut Blog Ini!

Follow by Email